top of page
  • Uitmelkbos

TRAAGHEID OP WIELE!


Vandag weet ek nie mooi of ek moet lag en of ek moet huil nie. Oor die Honda-advertensie hierbo. Ek kry dit op die agterblad van Die Burger.

Beoordeel my storie asseblief in die volgende konteks:

(i) Ekself is ‘n Honda-ryer. Vra my oor die kar se verdienste en jy sal iemand kry wat glad nie saamstem met die volgende akroniem-speletjie nie: “Had One, Never Did Again.” Nee, ek glo eerder: “Happy Owners Never Drive Anything else!”

(ii) Onder ‘n klompie rampspoedige motorname wat nou die dag hier uitgewys is, was onder meer die Nova van die Chevrolet Nova wat in Spaans beteken: “Dit loop nie.”

Bekyk nou weer mooi daai Honda-advertensie. Wat waarskynlik “luikrug” moet gewees het, het goedsmoeds “luikrag” geword.

Arrie-nee, so mors ‘n mens darem nie met ‘n Honda en met Afrikaans nie!

Wonder net: het iemand by die advertensie-agentskap of by Die Burger dit raakgesien en die nodige ore warm geklap?

Ek glo nie, want lyk my deesdae of almal maar maak en breek soos hulle lus kry. Om ore te klap, beteken waarskyn die aantasting van een of ander onskendbare mensereg.

1 view

Recent Posts

See All

Probleme probleme

Die hoop het toe nie beskaam nie. Rapport het afgelope Sondag vorendag gekom met ’n noemenswaardige resensie – Trisa Hugo se skrywe oor Veldhospitaal 12, die nuwe roman deur Marinda van Zyl. Boek24? W

SKOONHEID SONDER SKROOMHEID

Op bladsy drie van Die Burger vanoggend verskyn o.m. berigte oor die Mej. Wệreldwedstryd waarin Shudu Musida SA se kroon dra, en ‘n motorfiets-uitstappie na die Hartebeespoortdam waarvan die afwesighe

Comments


bottom of page