top of page
  • Uitmelkbos

TIP-TIP TOT SJOR!


Reen, reen, lieflike reen – Ge Korsten hoe kon ek jou liedjie vergeet toe ek my blog hieronder oor die voeltjietorts op Annette van Rensburg se kop skryf! Ek haas my om dit reg te stel.

Maar Reen, reen, lieflike reen is nie al wat vergete gebly het nie. Trouens, as jy aan reen-liedjies begin dink, dan tip-tip dit nie net, dan sjor dit behoorlik.

Ek noem net nog twee grotes.

Wie van ons ouer garde onthou nie Johnny Ray se Just walking in the rain nie? Ek dink ek was so 10 jaar oud toe dit op die treffersparade was.

Just walking in the rain

getting soaking wet

torturing my heart

by trying to forget ….

En wat van My favourite things, een van die immergroen Sound of Music (1965) se vele treffers?

Raindrops on roses

and whiskers on kittens

bright copper kettles

and warm, woolen mittens …

Julie Andrews het die liedjie mos ‘n jaar of wat gelede op haar 70ste verjaardag of iets gesing – maar ‘n parodie met ander, relevanter, woorde vir iemand van haar jare. Mary van Sound of Music se gunsteling-goedjies is, helaas, nie noodwendig nog die staatmakers in Julie se herfsjare nie!

New York se volgepakte Radio Music Hall het soos een man vir Ouma Julie opgestaan.

Ek vertel dit graag – dis my definisie van ‘n senior oomblik!

1 view

Recent Posts

See All

Probleme probleme

Die hoop het toe nie beskaam nie. Rapport het afgelope Sondag vorendag gekom met ’n noemenswaardige resensie – Trisa Hugo se skrywe oor Veldhospitaal 12, die nuwe roman deur Marinda van Zyl. Boek24? W

SKOONHEID SONDER SKROOMHEID

Op bladsy drie van Die Burger vanoggend verskyn o.m. berigte oor die Mej. Wệreldwedstryd waarin Shudu Musida SA se kroon dra, en ‘n motorfiets-uitstappie na die Hartebeespoortdam waarvan die afwesighe

Comments


bottom of page