top of page
  • Izak de Vries

Swart en swart

Die Rondebosch Meent, beter bekend as die Rondebosch Common, het gister laatmiddag afgebrand. Dis ’n paar honderd meter van ons huis af en ons gaan stap gereeld daar.

Vanoggend, voor sonop, het ek gou daar gaan draf. Ek wou dit dokumenteer en het middagete, met die son lekker hoog en skadu’s klein, die wyehoeklens geneem en vinnig ’n paar kiekies geskiet.


Die brand het vinnig versprei, en die brandweer kon hierdie paaltjies koel hou. Hierdie een vertel van die verskillende slange op die meent. Ek en my seun het al ’n aantal slange hier raakgeloop. Vanoggend, toe ek hier gehardloop het, was ’n swartkopreier juis besig om te eet aan ’n gebraaide slang – Rondebosch Braaid Snake het ek gedink.


Hierdie tamatieplantjie is omtrent al wat oorleef het in ’n see van swart.


Eendag, voor jy kan glo, sal alles weer groen wees. Die fynbos herstel verbluffend gou na ’n brand.

1 view

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page