top of page
  • Uitmelkbos

MAG MAAR DROOMToe ek in 199 my eerste Honda CR-V uitgetrek het, het hy nogal oë laat rek. Op ‘n eerste uitstappie Clanwilliam se kant toe het ons by ‘n oase langs die pad ingery vir ‘n koppie boeretroos. Die gesprek by die tafel langsaan het my laat bors uitstoot. Waarvoor sou daardie H op die rooster staan, wou ons bure by mekaar weet. Die era van die ligte sportnutsvoertuig was toe nog in sy kinderskoene.

Daardie Honda is nou my “bosbus” of “bosbussie”. Onvermydelik het ‘n paar slegte krappe al strepe in die silwer ingekeep. Maar ondanks sy 180 000 kilometer bly hy die betroubaarheid vanself. En as die vriendelike Patson hom in Sabiepark met kenmerkende deeglikheid gespuit en gepoets het, vertoon hy steeds die astrantheid en die adel wat my aanvanklik op hom verlief gemaak het. Hy was in ontwerp sy tyd vooruit.

Sedertdien het fabrikate en vorms van hierdie gewilde klas voertuie op ons paaie hand oor hand toegeneem. Die Koreane het tot die mark toegetree. Kontinentale menere het hulle tot die Suid-Afrikaanse toneel kom toevoeg. Uit Amerika kom ‘n hele verskeidenheid. Maar my nuwe silwer Honda (ook nie meer so “nuut”nie, want hy’s ‘n 2007-model) staan sy man in enige geselskap. Hy word met respek bejeën en veral die uitsonderlike neus verleen aan hom steeds ‘n treffende elegansie.

My buurman wat hom moes ry ter wille van die battery toe ek laas twee maande in die bos was, het ongelukkig in nat teer beland. Die besmeerde Honda was ‘n hartverskeuirende gesig. Maar na ‘n daglange was- en poetssessie moes julle hom sien. Jy kon sweer ek ry pas met ‘n splinternuwe ryding by ‘n toonkamer uit.

Interessant genoeg, is ek een van ‘n halfdosyn of meer Persmense van my generasie wat ‘n Honda CR-V ry. Of dit ons is wat so oulik is of die Honda, is iets waaroor ek my nie sal uitlaat nie. Dalk vul ons mekaar aan!

Maar nou’s ‘n splinternuwe ontwerp uit die Hondastal op pad – die eerste in ses jaar. Ek het gaan loer op buitelandse webblaaie. Hierbo is ‘n voorskou uit die Filippyne. My oorwoë kommentaar is dat mooi nog nooit lelik was nie. ‘n Mens mag mos maar droom….

1 view

Recent Posts

See All

Probleme probleme

Die hoop het toe nie beskaam nie. Rapport het afgelope Sondag vorendag gekom met ’n noemenswaardige resensie – Trisa Hugo se skrywe oor Veldhospitaal 12, die nuwe roman deur Marinda van Zyl. Boek24? W

SKOONHEID SONDER SKROOMHEID

Op bladsy drie van Die Burger vanoggend verskyn o.m. berigte oor die Mej. Wệreldwedstryd waarin Shudu Musida SA se kroon dra, en ‘n motorfiets-uitstappie na die Hartebeespoortdam waarvan die afwesighe

Comments


bottom of page