top of page
  • Izak de Vries

Byna, amper, maar nog nie!Izak de Vries het na my mening die kortverhaal-genre nog nie so lekker onder die knie nie.”

Ek het hierdie gevleuelde woorde van Cecile Cilliers destyds uitgedruk en naby my rekenaar laat lê terwyl ek Byna Liefde geskryf het.

Sy het dit in 2004 gesê in ’n resensie van een van my verhale.

Skryf is ’n alleenproses en jy moet dikwels laat in die nag ploeter en foeter. As ek begin moeg raak, het ek die nimlike dr. Cilliers se woorde nader getrek myself aangemoedig om haar te wýs ek kan.

Wel, dit lyk my ek moet maar weer probeer. In haar resensie in vandag se Rapport maak Cilliers dit duidelik dat sy nie hou van die feit dat ek moderne neigings, soos die skryf van ’n SMS, ’n e-pos, of ’n Skype in my verhale ingooi nie. Ook kan sy glad nie verstaan dat moderne mense se liefdesverhoudings anders lyk as in toeka se dae nie.

(c) Melt Myburgh


Op dié foto, deur Melt, verduidelik ek die navorsing wat ek gedoen oor die liefdesverhoudings in Byna Liefde. Ek het met heelwat gays, transgender-mense, poliamoriste en mense in oop verhoudings gepraat tydens die skryf van en navorsing oor Byna Liefde. Maar, dis soos met e-pos en Skype, nie waar nie? Jy moet jou kop in ’n nuwe spasie kry om dié soort ding te verstaan.

Vra vir Philip Liebenberg, die gay pastoor.


Dankie, Cecile. Jy gaan waaragtig maak dat ek nog ’n boek skryf!

1 view

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page